Nieuws
Over ons
Groepen

Maand archief

Groep 8 naar Escher in het Paleis

Vandaag is groep 8 naar Escher in het Paleis geweest. Escher is een beroemde kunstenaar bekend om zijn optische illusies. Het museum in gehuisvest in een prachtig oud paleis. Het paleis was vroeger van Koningin Emma. Op school hebben de kinderen bij beeldende vorming al gewerkt rondom het thema van Escher. Ze kwamen bij het museumbezoek dus bekende zaken tegen. De kinderen hebben er van genoten!

Meer weten over het museum of Escher? Klik hier!

Deze diashow vereist JavaScript.

Het vallende ei!

Bedenk met z’n tweeën een manier om een ei uit het raam te gooien zonder dat het ei breekt. De kinderen van groep 7 en 8 kregen een weekend de tijd om er over na te denken. Dinsdag was er een uur de tijd om te knutselen. En op woensdag was het tijd om de ideeën te testen.

Deze diashow vereist JavaScript.

KWB: Juffen en meesters

In de groepen 3, 4 en 5 hebben de leerkrachten aan een andere klas voorgelezen tijdens de kinderboekenweek. De leerkrachten uit de bovenbouw hebben meegedaan aan een heuse voorleeswedstrijd. De wedstrijd werd gepresenteerd door twee leerlingen uit groep 8. De jury (alle kinderen) hebben meester Ryan verkozen tot winnaar van de wedstrijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

KBW: Voorlezen deel 2

Ook groep 8 heeft voorgelezen bij de kleuters.

Deze diashow vereist JavaScript.

KBW: Voorlezen

Tijdens de kinderboekenweek zijn er allerlei leesactiviteiten op school. Zo heeft groep 6 voorgelezen aan de kinderen van groep 1/2. Een groot succes voor de kinderen uit beide groepen!

Knutselen tijdens de koffieochtend

Afgelopen maandag hebben de moeders tijdens de koffieochtend geknutseld. Ze zijn in de weer geweest met allerlei herfstmaterialen om iets moois te maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Comenius fit en gezond! Doen jullie mee?

Kennismakingsgesprekken

Op dinsdag 11 september zijn de kennismakingsgesprekken. U krijgt hierover een brief van de leerkracht van uw kind.

Denkt u er trouwens aan om u aan te melden voor onze schoolapp?

Groep 8 in het jeugdjournaal

Het lerarentekort is een echt probleem aan het worden. Doordat juf Dilianne ziek is staat de directie voor de klas. Het jeugdjournaal heeft daarover een kleine rapportage gemaakt. Terugkijken kan hier!

Schooljaar 2018-2019

We zijn weer begonnen!

Contact

CBS Comenius
Colensostraat 6
2572 NR Den Haag
Tel.: 070 – 380 67 00
comenius@scoh.nl

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuteropvang

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.