Nieuws
Over ons
Informatie
Maand archief

Wethouder op bezoek

Vandaag was wethouder Karsten Klein op bezoek in groep 8. Hij kwam vanwege de week van respect. Bij het voorstellen bleek dat hij iets gemeen heeft met veel kinderen van CBS Comenius. Karsten Klein is geboren in Nederland, maar zijn ouders komen uit Duitsland. Ook voor veel kinderen in de groep is het zo dat hun ouders uit een ander land komen.

In de klas hebben ze het gehad over het hebben van respect naar elkaar en anderen. En over de gevaren van aannames en vooroordelen. De wethouder heeft samen met de groep van het schoolgebouw een respectzone gemaakt. De kinderen dragen zo hun steentje bij aan het verbeteren van hun omgeving.

Natuurlijk was er tijdens het bezoek de ruimte voor vragen. En de kinderen hadden een heleboel vragen! Wat doet een wethouder? Wilt u ooit naar de tweede kamer? Wat was uw advies? Is er respect in de politiek? Wat verdient een wethouder? Wat wilde u vroeger worden? Op al deze vragen en meer kwam er een antwoord. Helaas, de leerlingen waren nog niet van plan in de politiek te gaan, maar werken op het stadhuis was voor sommige misschien wel interessant.

De kinderen waren verrast dat de wethouder ook van een grapje hield en dat het meeviel met de moeilijke woorden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

CBS Comenius
Colensostraat 6
2572 NR Den Haag
Tel.: 070 – 380 67 00
comenius@scoh.nl

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuteropvang

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.